月替わり
京懐石 東山コース

2025年10月1日〜10月末
季節の移ろいを五感で味わう月替わりの懐石コースです。
全国から厳選した旬の食材と京野菜を用い、伝統の技と現代の感性を融合させた一皿一皿を、心を込めてお届けいたします。
毎月変わる献立は、その時季ならではの味覚と美しさを表現し、訪れるたびに新たな感動をお楽しみいただけます。
¥19,800(税込)






神無月のお品書き
先付
柿釜盛り 車海老 占地 柿、花穂 柚子 旨出汁
海老芋 京万願寺浸し 、着せ綿葱 海老味噌
Appetizer
A platter of persimmons and seasonal ingredients served in a persimmon dish. Prawn, Shimeji mushroom, Persimmon, Flower spike, Yuzu, Umami broth
Shrimp-shaped taro variety – Kyoto Manganji Ohitashi, Cotton onion, Shrimp heads
替椀
土瓶蒸し
松茸 鱧 地鶏銀杏 百合根 三つ葉、酢立ち
Soup
Dobinmushi
Matsutake mushroom, Sea eel, Free range chicken and Gingko nuts, Lily bulb, Mitsuba, Sudachi lime
お造り
本鮪 鮃 縞鯵
添え妻
土佐醬油 塩
Sashimi
Bluefin tuna, Flounder, Striped jack
Ashimi garnish
Tosa soy sauce, Solt
焼八寸
のど黒香焼
かます棒寿司
南瓜カステラ
丹波黒豆山椒煮
花蕾酢 紅梅餡
Grilled Platter
Grilled Rosy seabass
Barracuda Sushi stick
Pumpkin Castella
Tanba black beans simmered with Japanese pepper
Caper vinegar, crimson plum bean jam
炊合わせ
蟹かぶら蒸し
帆立 舞茸 つゆ生姜
菊花あん
Simmered Dishes
Steamed crab dish coated with grated daikon radish, Scallop, Maitake mushrooms, Tsuyu ginger
Chrysanthemum bean paste
台物
丹波牛
加茂茄子 花かんざし
無花果 牛蒡ソース
塩 酢立
Main Hot Dish
Tamba beef
Kamonasu aubergine Canola flower
Fig Burdock sauce
Solt, Sudachi lime
留鉢
鱧香衣揚げ
白菜ひたし
針茗荷
チリ酢
Delicate Bowl
Sea eel dish with fragrant batter
Chinese cabbage Ohitashi
Myoga ginger
chili vinegar
食事
鰹漬け茶漬け、 ぶぶあられ きざみ大葉 大蒜チップ
Rice Dish
bonito zuke ochazuke – Hail, Shiso leaves, Garlic chips
漬物
小茄子浅漬け
奈良漬
Side Dishes
lightly salted and pickled
Nara pickles
水菓子
洋梨 マスカット – レモンジュレ ミント
ねり粟永餅
Dessert
Pear Muscat – Lemon jelly, mint
Paste millet Nagamochi